Sunucu sistemleri
-
Centos (linux) sunucularda resimleri toplu WebP formatına dönüştürme
Google firmasının desteklediği resim formatı webp ile hızlı açılan resimler oluşturmak çok kolay. Bu yazımızda linux sunucularda (ssh ile) bulunan…
-
Cloud Hosting nedir? Avantajları nelerdir? Cloud hosting hizmetleri
Cloud hosting gelişen teknolojinin bize sağladığı harika kolaylıklardan birisidir. Daha önce hosting, dedicaded sunucu, vps yada vds gibi sistemleri tecrübe…
-
Lisanssız Cpanel domain ekleme 2019 – Yeni yöntem, detaylı
Lisanssız Cpanel kullanan hostlar yada sunucularda lisansınızın günü bitmiş ise yeni site yada domain eklemenin mümkün olmuyor artık. Yapılan yeni…
-
Panelsiz nginx-php-fpm sunucularda birden fazla kullanıcı (site) çalıştırma
Panelsiz nginx ve php kullanıyorsanız bir site çalıştırdığınızda sorun yaşamazsınız ancak birden fazla websitesi çalıştırmak istediğinizde, bütün siteleri aynı kullanıcı…
-
Cpanel nginx kurulumu (Beta/resmi) – Cpanel ‘e nginx özelliği geldi
Cpanel ‘in resmi olarak geliştirdiği özelliklerden biriside nginx webserver. isteyenlerin apaçhe yerine nginx kullanabileceği bu yeni ve beta aşamasındaki özelliği,…
-
Nginx için wp süper cache ayarları (Masaüstü ve mobil cache uyumlu)
Wordpress sisteminin en çok kullanılan cache eklentilerinden birisi wp süper cache için en iyi nginx konfigürasyon ayarlarını sizler için paylaşıyorum.…
-
Centos 7 de mysql kurulumu (Orjinal mysql, mariadb değil)
Centos sunucularda mysql kurulumu ‘nu anlattığım bu güncel yazımda, eskisi kadar kolay olmayan mysql kurulumunu göstereceğim. Uzun bir aradan sonra…
-
WebP resim formatı ile Wordpress de %40-%50 daha hızlı olun
WebP yeni nesil resim formatı olarak karşımıza çıkıyor ve neden bu formata geçilmesi gerektiğini, ne faydaları olduğunu yazımızda bulabilirsiniz.
-
“Host key verification failed” rsync bağlantı hatasının çözümü
SSH de “Host key verification failed” hatası ile karşılaştığım rsync bağlantı hatası ile karşıma çıkan bu sorunun çözümünü aşağıdan bulabilirsiniz.…
-
Linux sunucularda silinen dosyaları geri getirmek
Linux sunucularınızda silinen dosyaları çok kolay bir şekilde geri getirebilirsiniz, bunun için konumuzu okumaya devam edin. Anlatacağım uygulama ile standart…
-
Ssh den mysql sql veritabanınızdaki belirli kelimeleri hızlıca değiştirme!
Daha önce phpmyadmin üzerinden bul değiştir örneğini burda anlatmıştım, bununla tek tek uğraşmak istemeyenler içinde küçük bir kaç adımla nasıl…
-
SSH ile Cpanel yedek alma
Cpanel kullanıcıları ssh yardımı ile sitelerinin yada kullanıcılarının yedeklerini kolayca oluşturabilir.
-
Mysql “like %kuaza%” ile aranan kelimelere göre sıralama yapmak “case when, order by, like”
Php ve mysql de veritabanında arama yaparken karşınıza gelen sonuçları yine arama yaptığınız kelimelere göre sıralamak isterseniz tam yerine geldiniz.
-
Centos 7 ssh ile kullanıcı ekleme yada silme
Bu konuda centos 7 sunucularda ssh aracılığı ile kullanıcı ekleme ve silme konularına yer verilmektedir.
-
Facebook yeni App ID oluşturma – Resimli anlatım
Facebook üzerinden App oluşturmayı resimli anlatacağım.
-
Mysql kayıtlı kullanıcı şifresini değişme (ssh)
Ssh aracılığı ile mysql de kayıtlı bir kullanıcının şifresini değiştirmeniz gerektiğinde aşağıdaki komut satırlarını kullanabilirsiniz.
-
Cpanelden domain SSL sertifikası kurma (cloudflare ssl kullananlar için)
Cpanel kullanan siteler için cloudflareden aldığımız ssl sertifikasını eklememiz gerekmektedir, aksi durumlarda ssl uyuşmazlığı yada olmadığı uyarısı alabiliriz. Örnek ssl…
-
Nginx SSL (https) aktif etme [Cloudflare]
Nginx kurulu sunucularda https (SSL) aktif etmek için hazırladığım bu konuda cloudflare de bulunan sitenizin kolayca https formatını aktif etmeyi…
-
[Nginx-Pagespeed] herhangi bir sayfa için pagespeed özelliğini kapatma!
Bazı durumlarda nginx ile beraber kullandığımız pagespeed özelliğini kapatmak isteyeceğiniz sayfalar olabilir. Örnek sitenizde sitemap.xml tarzında xml sayfalarınız varsa bu sayfalardan…
-
Mysql veritabanı (sql) otomatik yedek alsın (hazır betik) [databaseler günlük yedeklenir]
Mysql veritabanı uygulamasını kullanan yöneticiler ve site sahipleri için çok önemli bir durum vardır. Buda vertabanlarının yedeklenmesi, çünkü sistemin bütün…
-
Wordpress siteniz her zaman online olsun [Sayfaların ayrı bir sunucudan html olarak sunulması]
Wordpress sitelerinizin sayfalarını tamamen html olarak yedekleyerek herhangi bir yüklenmede, saldırıda yada sunucuda oluşan arızalarda sorunsuz şekilde online kalmasını sağlamak…
-
Rsync komutlarında şifre kullanma: sshpass (cronjob v.s içinde uygundur) [centos]
Rsync komutlarını sunucudan sunucya dosya yada veri yedeklemek için kullanıyorum. Kendi bash scriptimi yazdım ve bunu cronjob ile otomatikleştirmek istiyordum.…
-
Php 7 (php-fpm) ioncube kurulumu [centos 7 – x64]
Centos 7 ve php 7 + php-fpm kullanan arkadaşlar için ioncube kurulumunu anlatacağım.
-
Centos 7: Nginx + Pagespeed + Php 7 (php-fpm) + OpCache + MariaDB kurulumu
Centos 7 üzerine php 7 (yada henüz scriptleri desteklemiyorsa php 5.6 yi) FPM/FastCGI modunda, OpCache, MariaDB ve nginx ile pagespeed ‘i…
-
Ssh rsync bağlantı çözümü! warning: remote host identification has changed!
Ssh ile başka bir sunucuya bağlanırken bu hatayı alıyorsanız “warning: remote host identification has changed!”, çözümü konumuzun devamında..
-
Centos 7 Apache (httpd) kurulumu
Centos 7 sunucularda Apache web sunucusunu kurarak web sitelerini çalıştırabileceğiniz ve http isteklerine cevap verebileceğiniz bir ortam oluşturabilirsiniz. Centos 7…
-
Centos sunucularda MariaDB 5.* den MariaDB 10.* versiyonuna yukseltme!
Centos (versiyon farketmez) işletim sisteminde, MariaDB 5.* versiyonlarından Yeni ve kararlı olan MariaDB 1*.* versiyonlarına yükseltme yapmak için yazımızın devamında…
-
Cpanel Lisans Hatası çözümü: SSL failed v.s
Cpanel lisansınız olmasına rağmen lisans yok hatası aldığınızda ssh den güncelleme kodunu çalıştırırız “/usr/local/cpanel/cpkeyclt“, ancak çalışmayabilir yada bazen karşımıza aşağıdaki…
-
Centos 7 üzerine: Php 7 (php-fpm), OpCache + Nginx + MariaDB kurulumu
Bugünkü konumuz centos (64bit) sunucu üzerine php-fpm (php 7) + MariaDB (mysql) + Nginx (Web server) kurulumu. Henüz resmi kaynaklar…